·23 december

Hej på er!

Imorgon är det julafton! Jag längtar så mycket hihi 😀 om det är någon högtid jag älskar så är det jul!

Hur firar ni jul?

Vi ska åka till min syster och träffa halva tjocka släkten. Där blir det jullunch, mys, härligt sällskap och julklappar. Efter det åker vi till min sambos syster och firar jul med hans familj. Det blir samma sak där fast middag 🙂 på juldagen åker vi till min sambos pappa med familj. Sedan händer det inte så mycket mer under jul faktiskt. Det är härligt att slippa stressa runt!

Kram
Mikki

IMG_2532.JPG

Kommentarer

Inga kommentarer

·Hur man gör en presentpåse

Hej på er!

Det är en vecka kvar till julafton, JIPPIE! Hur mysigt 🙂

Vi har lite klappar som är svåra att slå in, så jag gjorde några presentpåsar.

Såhär gör du!
Ha detta tillgängligt:
Presentpapper, gärna dubbelsidigt
Sax
Snöre
Något att göra hål med
Tejp

IMG_2547.JPG

IMG_2548.JPG
Vik pappret två gånger så du får en fin och jämn kant på utsidan.

IMG_2550.JPG
Vik pappret lätt för att mäta ut mitten.

IMG_2551.JPG
Vik pappret kant i kant med mitten.

IMG_2552.JPG
Gör likadant med den andra sidan.

IMG_2553.JPG
Tejpa.

IMG_2554.JPG
Vik upp botten.

IMG_2555.JPG
Dela botten och vik in sidan jämt så du får en rak botten.

IMG_2556.JPG
Gör likadant med andra sidan. Sätt en tejp på insidan där pappret går ihop, jag håller tummen där.

IMG_2557.JPG
Vik sedan ned pappret till mitten av bottnen.

IMG_2558.JPG
Gör likadant med motsatt sida och tejpa sedan.

IMG_2559.JPG
Gör två hål på påsens vardera sida.

IMG_2560.JPG
För in snöret från utsidan. Tejpa fast snöret, eller knyt, häfta – gör som ni vill! 🙂

IMG_2561.JPG
En närbild på hur snöret ser ut från utsidan.

IMG_2563.JPG
Färdigt!

Lycka till 🙂

Kram
Mikki

Kommentarer

Inga kommentarer

·Hoppas ni haft en trevlig helg!

Hej på er!

Hur har er helg varit? Min har varit superbra 🙂 i fredags var jag och sambon iväg på julbord med hans jobb. God mat och trevligt sällskap!

IMG_2526.JPG
Såhär såg jag ut!

I lördags upptäckte vi att någon krossat vår ruta på bilen (förarsidan)… Det var bara att anmäla och sedan plasta och tejpa. Vi åkte på lussefika hos hans mamma och sedan fick vi tag på en ny ruta.

Idag ska vi till mina föräldrar för lite middag och avkoppling. Det ska bli himla mysigt 🙂

Jag har precis påbörjat en ny duk och tänkte lägga upp hur man bäst, enligt mig, fäster duken på ramen. Det kommer upp i veckan!

Ha en underbar tredje advent kära ni!

Kram
Mikki

Kommentarer

Inga kommentarer

·Mitt första vernissage

Hej hej!

Hoppas ni har en underbar dag! Det har tydligen varit storm, blixtrar, åska och snö/hagel inatt… jag sov som en stock haha!

Tänkte visa er mitt första vernissage! Jag var med på Påskutställningen i april i år tillsammans med många andra medlemmar i Kulturens Hus, Ljungskile. Det var så roligt och jag hoppas att det blir fler vernissage! Jag skulle också vilja ha egna utställningar, men behöver producera lite mer innan jag kan göra det 🙂

DSC_1311

DSC_1310

Dessa tre tavlor var med 🙂 Ni finner dem under ”Tavlor till salu”.

Kram

Mikki

Kommentarer

Inga kommentarer

·Bakat lussebullar

Innan du börjar: Alla ingredienser bör vara rumsvarma!

Ingredienser:
Ger 1 sats
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl socker
2 msk rom eller vatten
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
5 dl rumsvarm mjölk (3 %)
1/2 tsk salt
800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats)
1 dl russin
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling

Gör såhär:
•Stöt ev saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. Lägg saffranet i rommen eller vattnet och rör om. Låt stå 30 minuter.

•Skär smöret i tärningar.

•Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.

•Tillsätt resten av sockret, salt och mjöl. Arbeta degen 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 60 minuter.

•Lägg russinen i lite vatten ca 30 minuter. Sila sedan av vattnet.

•Ta upp degen på en sparsamt mjölad arbetsbänk. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla.

•Tryck i russinen.

•Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

•Sätt ugnen på 225°C.

•Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Jag gjorde en plåt utan russin och en plåt med MASSA russin 🙂 Lycka till!

Kram
Mikki

Kommentarer

Inga kommentarer

·Vilken mardröm

Godmorgon på er! Hoppas att ni har sovit gott. Jag hade en hemsk mardröm i morse…

Jag drömde att jag och en tjej till, som jag inte känner och aldrig sett förr, fick beskedet att vi skulle avrättas i elektriska stolen.

Anledningen var att jorden är överbefolkad.

Först var det någorlunda accepterat från min sida. Jag tog farväl av alla nära och kära dagen innan. Vi grät och grät. Jag gav pappa ett par hemnycklar med en blå voodoo docka på (det är våra extranycklar). Jag kände verkligen hur gråten satt i bröstet och hur ledsen jag var.

Rickie lämnade mig till huset där jag skulle vara dagen innan avrättningen. Det var ett hemskt farväl.

Där inne fanns varken dag eller natt. Vi var ett gäng tjejer där inne i ett rum. Jag hade en kontaktperson som lovade att göra allt för att jag inte skulle avrättas.

Jag började bli rädd. Acceptansen försvann. Jag vill LEVA! Inte dö. Frågorna började ställas i mitt huvud. Varför ska jag avrättas när jorden är överbefolkad…jag vill ju inte ens ha barn! Så jag började övertyga min kontaktperson samt vakterna och polisen. De trodde mig och jag fick en telefon att ringa till avdelningen som stod för avrättningar.

Frustrationen växte i gänget. Kvinnor grät och var förtvivlade. Hatet började växa hos dem. Jag kände att nu är det dags att agera.

Min kontaktperson kom och vi pratade. När hon lämnade rummet såg hon mig i ögonen och sa ”det finns inget mer jag kan göra”, stängde och låste dörren. Hon såg på mig genom glasrutan i dörren. Jag började skrika: ”Du lovade! Du lovade att du inte skulle låsa in mig! Du lovade!” Hon vände sig om och gick.

Nu var jag rädd, arg och frustrerad till yttersta gränsen. Jag och de andra kvinnorna började göra upp en plan. Jag var väldigt nära den kvinnan som också hon skulle avrättas i elektriska stolen. Vi styrde kuppen, nu ska vi rymma! Första dörren kunde vi låsa upp med hjälp av olika verktyg som vi hade på oss, hårnålar bland annat.

Vi kom in i en hall, sedan ett rum till som var låst. Här var fönsterrutan i dörren väldigt liten. Vi började försöka få upp den. Dörren var mycket svår. Vi hörde att larmet gick. Nu var det bråttom!

Jag hörde min kontaktperson. Jag skrek på henne, gav henne dåligt samvete och försökte förstöra dörren för att komma ut. Det gick inte. Hon stod på andra sidan dörren och försökte lugna mig. Det gick inte bra, jag var så arg och ledsen och rädd.

I dörren fanns en liten lucka med plast som man kunde lyfta på. Jag såg genom det lilla glaset att det fanns en telefon utanför. Utan att tänka flyttade jag på plasten och tog tag i telefonen. Jag fick igenom den och lyfte på luren samtidigt som jag snabbt försökte komma på vem jag skulle ringa.

Min kontaktperson hånade mig och sa saker som ”Och vem ska du ringa då? Det finns ingen som står på din sida, du ska dö!” Och jag ringde larmcentralen…någon svarade…jag skrek att vi blivit kidnappade och skulle avrättas!

Dörren in till oss gick upp. In stiger min kontaktperson med två vakter. Hon såg rädd ut. Jag tog telefonen och slog henne medvetslös.

Några kvinnor ur gänget slog ner vakterna och så sprang vi.

Vi hann inte långt innan vi åkte fast igen. Vi hamnade återigen i det andra rummet. Nu fanns det inget mer vi kunde göra.

Vi kvinnor satte oss. Jag såg på klockan, den var halv två. En timma kvar att leva.

Kvart i två hämtade de oss. Jag kände mig så maktlös.

Vi gick igenom en mörk hall. Vi hade handfängsel på oss. Det vad många vakter med i tåget som skulle föra oss till döden. Ljuset kom och vi steg in i en cafeteria. ”En sista måltid?” Undrade en vakt. Jag såg på honom och svarade ”Nej tack.”

Vi fortsatte att gå. Tillslut stod vi framför rummet där vi skulle dö, på utsidan. Vi såg människor strömma in för att se avrättningarna. Det fanns kameror märkta 1-5 som tog kort på folkmassan. Om du fastnade på en bild kunde du senare köpa den för en billig peng med datummärkning och ”Jag var där” stämplat i ramen. Som ett tivoli…

Vi slöt oss till massan och följde med strömmen. Ned för en trappa. Genom en hall. Upp för en lång trappa. In i en hall. Jag och min väninna var de som först steg in i rummet tillsammans med vakterna. I rummet fanns ett glasat rum med två elektriska stolar i. Jag såg folkmassan genom fönstren. Det var många och alla hejade.

Jag vaknade med hjärtat i halsgropen. Har aldrig varit så rädd.

Det var fruktansvärt.

Iallafall 😉 idag är det tvättdag! Jag håller på med en tavla som snart är klar också. Kanske idag till och med?

Kram
Mikki

Kommentarer

Inga kommentarer

·Ny tavla: The Raven

Nu finns ”The Raven” inlagd under Tavlor till salu. Klicka HÄR för att komma till den.

Denna tavla är väldigt speciell för mig. Jag älskar Edgar Allan Poe och The Raven är en av mina favoriter när det kommer tills hans poesi. Jag kände att jag ville göra tavlan just för att jag älskar The Raven.

Det ligger många timmar bakom denna tavla och för varje bokstav har jag levt mig in i denna dikt.

Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag gör 🙂

Kram
Mikki

Kommentarer

Inga kommentarer